Για το big brother... γράφει η Εύα Ταχταλίδου.

 Σε τι κόσμο ζούμε τελικά;

Big Brother: Αυτοί είναι οι δύο νέοι παίκτες που μπαίνουν στο σπίτι | ΣΚΑΪ


   Προ ολίγων ημερών η ελληνική κοινωνία έγινε για μια ακόμη φορά μάρτυρας πρωτοφανούς ρητορικής βίας και μίσους, μέσω ενός τηλεοπτικού προϊόντος που προβάλλεται στην prime time ζώνη. Οι κουβέντες που εκστομιστήκαν από έναν συμμετέχοντα του εν λόγω προγράμματος δεν ήταν απλώς ρατσιστικές στα πλαίσια μιας απαίσιας «παρεΐστικης συζήτησης» αλλά ήταν είναι άκρως επικίνδυνο να λέγονται με τόση ευκολία ιδίως στην τηλεόραση και πόσο μάλλον εν έτη 2020.

    Το Big Brother γνωρίζαμε τι επρόκειτο να μας παρουσιάσει. Είναι ένα reality «ξεκατινιάσματος» που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον τηλεθεατή. Όμως αυτό που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί είναι πώς στη μανία εύρεσης αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων για λόγους τηλεθέασης θα φτάναμε να ακούμε έναν ώριμο ηλικιακά άντρα να λέει ευθαρσώς και γνωρίζοντας ότι όσα λέει καταγράφονται και προβάλλονται «αν δεν αδειάσω το πακέτο μου έχει βιασμό»

   Η απομάκρυνση του από το σπίτι του Big Brother δεν ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ο πρώην διαγωνιζόμενος καθώς και το κανάλι οφείλουν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για τα αισχρά αυτά λόγια καθώς και για την αναπαραγωγή τους αντίστοιχα. Δε θα υποστηρίξω τη διακοπή προβολής του Big Brother διότι οι καιροί είναι δύσκολοι και δε θα επιθυμούσα κανένας εργαζόμενος σε αυτή την παραγωγή να μείνει άνεργος. Ωστόσο θεωρώ επιτακτική ανάγκη οι εμπλεκόμενοι να προσέχουν πολύ καλά τι λένε και ο σταθμός να προσέχει διπλά τι προβάλλει. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις